Muffiny jogurtowe z czerwoną porzeczką

Magdalena

Desery

18.07.2019 9:27

Muffiny jogurtowe z czerwoną porzeczką

Składniki na muffiny jogurtowe z czerwoną porzeczką: 3/4 szklanki cukru 3 jajka 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki jogurtu greckiego skórka z połowy cytryny 1,5 szklanki mąki 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1,5 szklanki czerwonych porzeczek Oprócz tego, że przywołuje mi wspomnienia z dzieciństwa i pyszne soki robione przez moją babcię, to również pamiętam jak pomagałam ją zbierać z kłującego krzaka i to akurat najmniej w niej lubiłam. Gdy już tak totalnie pominę te wszystkie z nią związane niemiłe rzeczy, to zdecydowanie pozostaje już cieszyć się jej smakiem. Czerwona porzeczka, kocham ją tak samo jak nienawidzę ale to nie z uwagi na jej smak. Słodko-kwaśny smak porzeczek to jest to co w niej z kolei już kocham. Kolejnym krokiem będzie wmieszanie w masę skórki z połowy cytryny. Lato w pełni, czyli już sezon na owoce ogrodowe również! Czy to pijąc domowy kompot czy zajadając te pyszne muffiny jogurtowe. W misce obok łączymy suche składniki czyli mąkę, proszek do pieczenia oraz sól. Po więcej pomysłów na pyszne muffinki zapraszam do przepisów na:

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://mmcooking.pl/przepisy/muffiny/muffiny-jogurtowe-czerwona-porzeczka/