Składniki: Masa sernikowa: 1 sernik na zimno w proszku 500 ml. Wlać 350 ml. mleka i dodać serek mascarpone 250g. Na masę sernikową, wyłożyć kolejną warstwę biszkoptów, namoczonych w kawie. mleka 1 serek mascarpone 250 g. mleka 1 serek mascarpone 250 g. Nie wiele, po prostu namieszałam z mascarpone, ale i tak wyszło fajnie :) Wracając do ciasta, to muszę przyznać że jest smaczne. Robiłam w tortownicy 26 cm, ale spokojnie można zrobić w większej blaszce. Następnie dodać 1 serek mascarpone (250 g ) i ponownie zmiksować. Nasączenie biszkoptów: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1-2 łyżeczki cukru 3/4 szklanki gorącej wody Biszkopty moczyć w kawie i układać w przygotowanej tortownicy. Nie jestem zwolenniczką gotowców, ale myślę, że raz na jakiś czas, nie zaszkodzi. Nie sugerujcie się ilością mleka, którą podaję w przepisie. Tym razem, mam coś fajnego dla tych, którzy nie czują się dobrze w pieczeniu.