Maciek Składniki: 2 szklanki mrożonych borówek 2 banany 1 szklanka płatków owsianych 1 szklanka mąki 2 łyżeczki mielonego cynamonu 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki syropu z agawy 3 łyżki oleju kokosowego Magdy nie musiałem zbyt długo namawiać na takie smakołyki, bo ona lubi jeść zdrowe wynalazki i na dodatek najlepiej aby były bez mięsa (czasem się zastanawiam jakim cudem jesteśmy ze sobą tyle lat… 😉 ). Najlepsze w takim śniadaniu jest to, że baton śniadaniowy przygotowuje się zdecydowanie krócej niż trwa czas jego pieczenia. Jak zwykle zaczynam od diety, w związku z czym postanowiłem na śniadanie zrobić coś zdrowszego lecz sycącego. Pomysł na baton śniadaniowy wpadł mi do głowy w niedzielę o poranku, tuż po samym przebudzeniu. Dokładny przepis znajdziecie pod spodem i sami przekonacie się szybko przekonacie o jego prostocie. Przygotowanie batonu zaczynamy od tego, że w większej misce miażdżymy widelcem banana. Gdy masa się wyrobi oddzielamy od niej 1/3 części, którą zużyjemy do przykrycia wierzchu.