Szaszłyki z kurczakiem, boczkiem i warzywami Składniki: pierś z kurczaka 140 g boczku wędzonego w plasterkach 1 mała cukinia 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki kilka pomidorków koktajlowych (u mnie żółtych i czerwonych) ulubione przyprawy (u mnie papryka słodka i ostra, czosnek granulowany, mielone ziele angielskie, pieprz) olej/oliwa z oliwek sól Później na patyczki nabijamy na przemian kawałki kurczaka, zwinięte plasterki boczku i warzywa w różnej kombinacji. Następnie cukinię kroimy w średniej grubości plasterki, natomiast papryki w większą kostkę. Jeśli używamy drewnianych patyczków to wrzucamy je na 10 minut do wody, żeby się namoczyły i nie spaliły podczas grillowania. Jak co roku oprócz kiełbas i mięsa na moim grillu koniecznie muszą pojawić się szaszłyki. Smakują genialnie i każdy znajdzie dla siebie w nich coś co lubi.