Jedyny minus – było jej tak mało ;( Następnym razem robię dwie 😀 Francuska tarta z botwinką i serami Składniki: ciasto francuskie (275 g) pęczek botwinki z buraczkami 50 g sera lazur 125 g mozzarelli 50 g sera feta 1/2 sera camembert (60 g) łyżka masła oliwa z oliwek tymianek sól Najpierw delikatnie obieramy buraczki i kroimy w drobną kostkę. Na cieście francuskim delikatnie wycinamy, tak żeby nie przeciąć ciasta na wylot, ramkę na około 1-1,5 cm, a środek delikatnie nakłuwamy widelcem w kilku miejscach. Na sam koniec dodajemy pokrojone liście, mieszamy, doprawiamy delikatnie solą i po minucie ściągamy z ognia. Później posypujemy pokrojonymi w kostkę serem feta, lazurem, camembertem i pokrojoną w plasterki mozzarellą. Pieczemy w 180°C z termoobiegiem przez 20 minut. Następnie dodajemy pokrojone łodygi i znów chwilę dusimy, tym razem 3-4 minuty wystarczą. Francuska tarta z botwinką i serami to połączenie młodych buraczków i intensywnych serów.