Pierogi z jagodami

Obiad

14.07.2019 18:32

Pierogi z jagodami

Ciasto: ok. 500 g mąki pszennej 35 g masła 280 ml gorącej wody 1/2 łyżeczki soli Farsz: 1 litr jagód 2 łyżki mąki pszennej Z przepisu wychodzi ok. 40-45 średniej wielkości pierogów (ja zrobiłam równo 42). W razie potrzeby dodać więcej mąki (ja użyłam ok. 500 g). Dodatkowo: śmietana 18% cukier do posypania szczypta soli do wody Jagody umyć i dokładnie osuszyć na durszlaku. Przepis na około 40-45 średniej wielkości pierogów. UWAGA: zacznijcie od ok. 450 g mąki. Wyrobić ciasto (najlepiej przy użyciu miksera z mieszadłami do wyrabiania ciasta). W czasie wałkowania podsypywać mąką, żeby ciasto nie przywierało do blatu.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bullio.pl/pierogi-z-jagodami/