Chipsy Tortilla z Ala Salsą z Okoniem Morskim i Awokado

Joanna
Przekąski
10.07.2019 22:58
Chipsy Tortilla z Ala Salsą z Okoniem Morskim i Awokado

Ala Salsa 2 pomidory ( kroimy w kostkę) 1 jabłko ( kroimy w kostkę) 1 jalapeno ( kroimy w kostkę) 1 mała cebula czerwona ( kroimy w paski) 2-3 ząbki czosnku Garść bazylii Sól i pieprz Oliwa z oliwek Na rozgrzaną patelnie z dodatkiem oliwy z oliwek, dodajemy pokrojone pomidory, jabłko – podsmażany 3-4 minuty. Przystawka zawiera białko w tym przypadku jest to okoń morski lecz może być też kurczak – dzięki zawartości białka taka przystawka nasyca na długi okres czasu, tym samym sprawia, że czujemy się usatysfakcjonowani jedząc mniej. Przystawka jest bogata w tekstury – chrupkoś uzyskuje dzięki chipsom tortilla , a aksamitność nadaje tłuściutkie awokado. Zaproponowana przystawka to zdrowa wersja często spożywanych tortilla chipsów z salsą. Ala’ salsa to połączenie świeżych pomidorów, jabłka, cebuli czerwonej z bazylią i jalapanio. Placki tortilla Oliwa z oliwek Pieczemy w nagrzanym piekarniku 200 C przez koło 10-15 minut lub do upieczenia. Chipsy są przyrządzane z pełnoziarnistych placów tortilla. Placki tortilla kroimy w trójkąty. Awokado obfituje w potas i błonnik które pomagają regulować ciśnienie krwi.