Filety z ryby kroimy na mniejsze kawałki, maczamy je w cieście naleśnikowym, dokładnie z obu stron i smażymy na rozgrzanym oleju na patelni aż do zrumienienia. Ryba w cieście naleśnikowym najlepiej smakuje bezpośrednio po usmażeniu, jest wtedy na zewnątrz chrupiąca i soczysta w środku. Postanowiłam tym razem przygotować rybę w cieście naleśnikowym na bazie wody gazowanej, mąki i jajka. Ryba w cieście naleśnikowym to mój sposób na pyszną rybę. Filety rybne miałam zamrożone, więc wieczorem ułożyłam je na durszlaku aby odciekły, potem wysuszyłam je ręcznikiem papierowym. Składniki: filet z dorsza, mintaja, morszczuka lub innej ulubionej ryby sól i pieprz do smaku ciasto naleśnikowe: Polecam też przepis na rybę w cieście piwnym! Przepis idealny dla tych co lubię jeść w piątek na obiad ryby.