U mnie w wersji z rabarbarem i kruszonką, ale tak naprawdę jest to ciasto uniwersalne i pasują do niego prawie każde owoce - truskawki, maliny, borówki, porzeczki, wiśnie, śliwki, morele - co kto lubi... W drugiej misce jajka ubijamy mikserem razem z cukrem, aż zjaśnieją i staną się puszyste. Dlatego jajka oraz jogurt naturalny wyciągamy z lodówki kilka godzin przez wykonaniem ciasta. Ciasto jest wilgotne i ciężkie, a w smaku trochę przypomina drożdżówkę. Sprawdzamy patyczkiem czy ciasto w środku jest suche. Świetne na każdą okazję, jak i bez okazji 😉 Uwaga! Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Ciasto przenosimy do tortownicy (średnica ok. 22-23 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównujemy. Poza tym, jest bardzo proste przygotowaniu, a do tego szybkie - 15 minut i do piekarnika! Za każdym razem można je upiec z innymi owocami.