A Wy, lubicie je?:) 2-3 małe piersi kurczaka 4-5 suszonych pomidorów w oleju 125 g mozzarelli w kulce 30 g tartego sera cheddar 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 4-6 plasterków szynki parmeńskiej sól morska, pieprz Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym piersi kurczaka, nacinamy wzdłuż w najgrubszej jego części, tworząc tym samym tzw kieszeń. Udostępnij Zapisz Podana w formie plasterków pierś kurczaka z nadzieniem z suszonych pomidorów, mozzarelli, cheddara oraz dodatkiem aromatycznej natki pietruszki. Przygotowane mięso układamy na blaszce (można ją wcześniej wstępnie podgrzać w piekarniku) wyłożonej papierem do pieczenia i lekko posmarowanej oliwą z suszonych pomidorów. dodajemy porwaną na kawałki (lub pokrojoną w małą kostkę) mozzarellę, tarty cheddar oraz posiekaną drobno natkę, mieszamy. Każdą pierś owijamy 2 plasterkami szynki parmeńskiej w taki sposób, by szynka zakryła nacięcie z farszem. Po upieczeniu mięso odstawiamy na około 5-10 minut, po czym kroimy na plasterki.