Chilli con carne Składniki: 2 cebule 2 ząbki czonsku 2 łyżki oleju 2 łyżeczki chilli w proszku, 1 łyżeczka nasion kminku rzymskiego (rozgnieść) 1/2 kg mięsa mielonego (wołowe lub wołowo-wieprzowe) 2 puszki krojonych pomidorów 1/2 łyżeczki cynamonu 2 puszki czerwonej fasoli 1/2 łyżeczki cynamonu sól, pieprz do smakuu avocado opcjolanie śmietana, nachosy i kolendra do posypania po wierzchu Wykononie: Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. W garnku rozgrzać olej, dodać cebulę, podsmażyć, dodać czosnek, chilli i kminek - chwilę smażyć i dodać mięso. Ja lubię je podać z avocado ale możecie dodać do misek śmietanę, kolenderę i podać z nachosami. Dziś przepis na chilli con carne - klasyczne danie z mięsem mielonym i fasolą. Dodać odsączoną fasolę, doprawić solą i pieprzem, gotować 30 minut.