Uwielbiam maj w kuchni, same ulubione dania:) Młoda kapusta na żeberkach 1 główka młodej kapusty 1 kg żeberek trzy listki laurowe kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego 1 cebula 3 marchewki 3 łyżki przecieru pomidorowego kawałek kiełbasy albo boczku (można pominąć) pęczek koperku sól, pieprz do smaku Żeberka pokroić na kawałki i podsmażyć na oleju. Posiekać cebulę i podsmażyć na patelni na której smażyły się żeberka. Gotować jeszcze 15 minut, na końcu doprawić jeżeli jest taka potrzeba, dodać posiekany koperek. Ja dziś proponuję przepis na jej bardziej sytą wersję z dodatkiem żeberek. Po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy, pokrojone w drobną kostkę kiełbasę lub boczek, sól i pieprz.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smacznyzeszyt.blogspot.com/2018/05/moda-kapusta-na-zeberkach.html