Składniki: kilka kawałków ciasta (babki, mazurki, murzynek, drożdżowe etc) wiórki kokosowe (1-2 garście) płatki migdałowe - ok 1-2 garść albo inne orzechy ( laskowe, włoskie)- może być mieszanka mascarpone (150-200 g) 1 roztopiona czekolada 1/2 łyżki alkoholu (rum, nalewka, whiskey) opcjonalnie trochę aromatu rumowego Ciasto rozdrabniamy aby powstały okruszki. Mieszamy okruszki z wiórkami, orzechami, dodajemy mascarpone, alkohol i rozpuszczoną czekoladę, mieszamy - jak masa będzie za rzadka dodać wiórków/orzechów, jak za sypka dodać więcej mascarpone. Resztki ciasta kruszymy, dodajemy mascarpone, wiórki kokosowe, orzechy, rozpuszczoną czekoladę, jakiś alkohol (nalewka, rum, whiskey) opcjonalnie jakiś aromat np rumowy. To idealny przepis na po świętach - świetny pomysł na to jak wykorzystać resztki ciasta, które zostało ze świątecznego stołu i nikt już nie ma ochoty na dojadanie suchych babek..:)