Jagodzianki z kokosową kruszonką - fit

Weronika
Ciasta
22.06.2019 16:30
Jagodzianki z kokosową kruszonką - fit

Polecam!320 g mąki orkiszowej jasnej 700150 g mleka/mleka kokosowego1 jajko40 g oleju kokosowego40 g cukru/cukru kokosowego2 łyżeczki drożdży instant lub 20 g świeżych1/2 łyżeczki soli50 g mąki orkiszowj 70050 g wiórków kokosowych 50 g cukru50 g oleju kokosowegoszklanka jagódWykonanie:SMACZNEGO ! Blaszkę z uformowanymi bułeczkami przykryć ściereczką i odstawić do napuszenia na około 20 minut wyrośnięte bułeczki przy pomocy pędzla posmarować mlekiem i posypać kruszonką roztartą między palcami bułeczki piec w 190`C 18 - 20 minut. składniki na kruszonkę zagnieść do połączenia składników, owinąć w folie spożywczą i umieścić w lodówce mleko podgrzać w rondelku razem z olejem kokosowym. Nie dopuszczać do zbyt wysokiej temperatury, bo gorące mleko unieczynni działanie drożdży Odstawić i dać czas olejowi kokosowemu, by się rozpuścił składniki na ciasto umieścić w misie robota i zagnieść hakiem gładkie, lśniące ciasto. Kulkę rozpłaszczyć w dłoni na placuszek, na środek nałożyć łyżeczkę jagód i 1/2 łyżeczki cukru, następnie zlepić jak pieroga. Podzielić na 10 części, najlepiej odważając po około 50-55 g. Ciasto powinno podwoić objętość wyrośnięte ciasto powtórnie zagnieść.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2016/07/jagodzianki-fit-z-kruszonka-kokosowa-iv.html