Szakszuka ze szpinakiem

Magdalena
Śniadania
22.06.2019 10:29
Szakszuka ze szpinakiem

Składniki: 2 garście młodego szpinaku 1 pomidor 2 jajka 1 łyżeczka z górką klasycznej śniadaniowej Bielmar 1/4 cebuli 0,5 ząbka czosnku świeżo mielony czarny pieprz i sól do smaku mieszanka ziół do sałatki (w młynku, świeżo mielone) Szakszuka, to danie wywodzące się z kuchni tunezyjskiej i oznacza w dokładnym tłumaczeniu wielki bałagan. Ten prosty szpinakowy dodatek sprawił, że takie śniadanie jest nie tylko jeszcze smaczniejsze, ale też bogatsze i cieszące oczy. Przygotowanie: Cebulę drobniutko kroimy i szklimy na śniadaniowej, pod koniec dodajemy stary ząbek czosnek. Następnie zdejmujemy pokrywkę, odsuwamy łyżką składniki robiąc dwa wgłębienia i wbijamy w te miejsca jajka, doprawiamy. Ja dziś prezentuję Wam jej mniej klasyczną wersję, bo z dodatkiem szpinaku. Spróbujcie, polecam. Szakszuka ze szpinakiem – pomysł na śniadanie Bez względu na nazwę i jej znaczenie, szakszuka to wspaniała propozycja śniadaniowa. Gdy tylko pierwsza porcja szpinaku zmniejszy objętość dodajemy resztę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/szakszuka-ze-szpinakiem/