W wersji bogatszej można się pokusić o dodatek żółtego sera, który kładzie się na kanapkę po przewróceniu jej na drugą stronę. Wystarczy więc kromkę takiego chleba zamoczyć na chwilę w rozbełtanych, doprawionych solą i pieprzem jajkach, a następnie usmażyć na rozgrzanym maśle. Ale smakuje praktycznie tak samo;) - chleb tostowy - ser w plastrach - 3-4 jajka - mielona papryka - zioła prowansalskie - sól morska - masło + olej do smażenia Z chleba tostowego odcinamy skórki. Następnie smażymy je na złoto na rozgrzanym maśle z niewielką ilością oleju. To taki fajny patent na wykorzystanie czerstwego pieczywa, które nie nadaje się już do jedzenia w zwykłej formie. Idea jest praktycznie ta sama z tą różnicą, że ser jest w środku oraz kształt jest całkiem inny. Bazując trochę na tej wersji, możemy przygotować ruloniki z chleba tostowego.