kuskusu 2 szkl. bulionu 1 słoiczek tuńczyka w oleju lub 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 3-4 ogórki kiszone (lub konserwowe) 4-5 jajek 1 por 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Kuskus wsypujemy do miski. Udostępnij Zapisz Po kulinarnym sukcesie, jakim okazała się sałatka z kuskusem i tuńczykiem (zobacz przepis na sałatkę z kuskusem i tuńczykiem wg siostry Anastazji – KLIK), postanowiłam przygotować kolejną sałatkę na tej bazie. Tuńczyka osączamy z oleju, dzielimy na mniejsze kawałki. Pozbawioną gniazda nasiennego paprykę kroimy w drobną kostkę. Odstawiamy pod przykryciem na około 5 minut. Po przestudzeniu obieramy je i kroimy w kostkę. Ogórki kroimy w kostkę. Por kroimy na półplasterki.