Zwinąć biszopt razem ze ściereczką i odstawić do wystudzenia namoczony wcześniej w zimnej wodzie listek żelatyny rozpuścić w gorącej wodzie zetrzeć skórkę z 2 cytryn, a z 1 cytryny wycisnąć sok (4 łyżki) śmietanę kremówkę razem z cukrem ubić na sztywno. Wyłożyć masę na blachę i równomiernie rozsmarować piec w 15 minut w 180*C gorącą roladę wyłożyć na ściereczkę kuchenną posypaną cukrem pudrem, następnie delikatnie zdjąć papier. Polecam, smakuje obłędnie!4 jajka L90 g mąki orkiszowej jasnej30 g mączki ziemniaczanej80 g ksylitolu/erytrolu1/2 łyżeczki proszku do pieczenia250 ml śmietany kremówki50 g ksylitolu pudru2 cytryny bio1 łyżeczka/listek żelatyny2 łyżki wrzątkuPrzygotowanie:SMACZNEGO ! Zwinąć ponownie przed podaniem schłodzić w lodówce przynajmniej przez 1 godzinę Rolada biszkoptowa z bitą śmietaną o cytrynowym smaku to klasyk - proste smaki, które nigdy nie zawodzą. Biszkopt choć upieczony z mąki orkiszowej jest niezwykle delikatny, po prostu rozpływa się w ustach. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia ocieplone jajka ubić z cukrem na biały puch.