Polecam i miłego piątku Wam życzę :-) Blaszka: 23x23 cm Składniki: 800 g jogurtu greckiego 200 ml śmietanki 30% biszkopty podłużne 2 galaretki truskawkowe 3 galaretki krystaliczne truskawki borówka amerykańska 1. Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 400 ml wrzątku, 2 galaretki krystaliczne również w 400 ml wrzątku, 1 galaretkę krystaliczną w 300 ml wrzątku. Upałów ciąg dalszy i dlatego dziś polecam Wam na weekend pyszne ciasto bez pieczenia na jogurtach greckich z truskawkami i borówką amerykańską. Jak by masa była rzadka to wkładamy na chwilę do lodówki, tylko musimy sprawdzać, żeby za bardzo nam się nie zsiadła. Jak trochę nam stężeje układamy na niej pokrojone truskawki i borówki, które zalewamy ostatnią krystaliczną, tężejącą galaretką. Miksujemy do połączenia się składników i masę wykładamy na warstwę truskawkową. Masę truskawkową wykładamy na biszkopty, górę wyrównujemy i wkładamy do lodówki. Masę dzielimy na dwie w miarę równe części. Do ubitych jogurtów i śmietanki dodajemy zmiksowane borówki a następnie dwie galaretki krystaliczne.. Do pierwszej dodajemy zmiksowane truskawki i wlewamy tężejące galaretki truskawkowe. Całość wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.