Jeszcze lepsze będzie z dodatkiem świeżych owoców 🙂 600 ml śmietanki 30% 1 opakowanie galaretki cytrynowej lub pomarańczowej 1 cytryna 2-3 łyżki cukru pudru kakao do oprószenia Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie według instrukcji podanej na opakowaniu. Nie mniej jednak czasami i w tygodniu się zdarzy;) Gdy chęci są duże, a jednak czasu brak na przygotowanie, wówczas świetnie sprawdza się takie właśnie ptasie mleczko. Udostępnij Zapisz Bardzo lubię te chwile, gdy moje dziecko na wieść, że tego dnia czeka na niego deser skacze radośnie i śpiewa;) Pod koniec dodajemy cukier puder do smaku oraz 3-4 łyżki soku z cytryny, miksujemy krótko. Niby nic wyszukanego, ale potrafi sprawić przyjemność dużym i małym;) Nie wymaga żadnych wyszukanych składników i jest proste do przygotowania. Łączymy ją ze skórką cytrynową i ubijamy na sztywno. Do ubitej śmietanki dodajemy przestudzoną galaretkę (najlepiej, gdy dopiero zaczyna tężeć), łączymy mieszając łyżką. Oczywiście nie zawsze mam czas na przygotowanie deserów.