mini sernik jaglany z cappuccino

Ciasta

15.06.2019 22:47

mini sernik jaglany z cappuccino

Składniki na małą formę 18cm (ja masę przełożyłam do różnych wielkościowo foremek i ramekinów) 300 g twarogu półtłustego zmielonego 100 g kaszy jaglanej ugotowanej z łyżką cukru pudru 100 g serka mascarpone 2 duże jajka ziarenka z 1/3 laski wanilii 4 łyżki sypkiego cappuccino waniliowego 4 łyżki cukru pudru lub według ulubionej słodkości Wykonanie Kaszę jaglaną wsypujemy na rondelka o grubym dnie, dodajemy cukier, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, co jakiś czas uzupełniając płyn. Obiekt składa się z trzech części – dworu (widoczny na zdjęciu), Wine & Garden Hotel (na zdjęciu niżej) oraz budynku z salą konferencyjną. Nasze lekkie posiłki na krośnieńskim rynku – z racji upalnej pogody razem z koleżankami wybrałyśmy lekkie sałatki – każda inną. A w przepisie sernik – w małej formie z kaszą jaglaną, z dodatkiem cappuccino. Twaróg mielimy, przekładamy do misy miksera, łączymy z cukrem pudrem i miksujemy, dodając w trakcie miksowania po jajku oraz po łyżce przestudzonej kaszy jaglanej. Tym razem na moim podniebieniu zagościł sernik chałwowy z sosem malinowym. Wine&Garden Hotel to urokliwe miejsce położone daleko od miasta, od szumu, od skupisk ludzkich… Sałatka z grecka w Wine & Garden Hotel Wszędzie, gdzie mogę, kosztuję serników. Można powiedzieć, że zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia! W jeden z weekendów jadę do Komborni.