Filet z kurczaka pod ciastem francuskim

Ewa
Obiad
11.06.2019 9:27
Filet z kurczaka pod ciastem francuskim

Polecam:) 3 pojedyncze piersi kurczaka 1 op. ciasta francuskiego, najlepiej xl 1 duża kulka mozzarelli xl kilka plasterków szynki (sprawdza się zarówno szwarcwaldzka, parmeńska jak i delikatna drobiowa) majonez sól morska, pieprz żółtko Oczyszczone i wysuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy na porcje podobnej wielkości. mix sałat 2-3 łyżki oleju 1 ząbek czosnku 1 łyżka soku z cytryny sól Przeciśnięty przez praskę czosnek rozcieramy z solą. Co prawda, nie jest to może najlżejsze danie, ale jest tak smaczne i fajnie wygląda, że na niedzielny obiad (choć nie tylko) sprawdza się idealnie. Następnie smarujemy z wierzchu majonezem (mniej więcej 1 płaska łyżka na porcję). Przepis na tak przygotowanego kurczaka przyniosła moja Mama z jakiejś imprezy. Mozzarellę kroimy na plasterki, układamy na szynce. Dodajemy sok z cytryny oraz olej i energicznie mieszamy, aż do otrzymania białego, gęstego sosu. Tam, pod ciastem francuskim był jeszcze położony plasterek pomidora, jednak jak dla mnie nie jest on konieczny.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2019/06/11/filet-z-kurczaka-pod-ciastem-francuskim/