Proste i sycące placki z twarogiem i truskawkami. Przygotowanie:10 minut Koszt: tanie Składniki na 2-3 porcje: Przygotowanie: Sezon na truskawki trwa i trzeba korzysta z tych soczystych owoców. ▪ 200 g twarogu półtłustego▪ 1 łyżeczka proszku do pieczenia▪ 5 łyżek mleka▪ 250 g truskawek1. 2. Na rozgrzaną patelnie z odrobiną tłuszczu dajemy do łyżce masy i wciskamy truskawki pokrojone na pół. Twaróg ucieramy widelcem, a najlepiej blendujemy z odrobinką mleka, aby nie było zbyt dużo grudek i dodajemy do masy jajecznej. Same placki są w sobie już sycące a z dodatkowymi owocami tworzą super kompozycję smakową.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.zdrowo-i-aktywnie.pl/2019/06/placki-twarogowe-z-truskawkami.html