Na koniec w kilku porcjach dodać suche składniki na przemian z mlekiem cały czas miksując ciasto wyłożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (bok uprzednio wysmarować masłem). Jak na zwykłe ucierane ciasto smakuje naprawdę doskonale!150 g mąki orkiszowej jasnej1 budyń waniliowy1 łyżeczka proszku do pieczenia100 g masła100 g ksylitolu/erytrolu/cukru2 jajkaszczypta soli50 ml mlekatruskawkicukier puder do posypaniaPrzygotowanie: Zamiast 12-tu babeczek z przepisu z bloga przygotowałam tym razem jedno ciacho z foremki. Upiekłam je w tortownicy o przekroju 24 cm, ale może być mniejsza, będzie wówczas wyższe i można dodać całe truskawki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2019/06/budyniowe-ciasto-z-truskawkami.html