Sakiewki z kurczakiem i zielonymi warzywami

Pati
Przekąski
07.06.2019 15:50
Sakiewki z kurczakiem i zielonymi warzywami

Całość szybka i prosta w przygotowaniu 😉 Sakiewki z kurczakiem i zielonymi warzywami Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2-3 piersi z kurczaka szklanka mrożonego zielonego groszku 1 mała cukinia około 6 zielonych szparagów 3-4 łyżki zielonego pesto (najlepiej domowego) 250 ml śmietanki 30 % 1 łyżka oleju czosnek granulowany pieprz sól Na początku czyścimy kurczaka i kroimy w małą kostkę. Sakiewki z kurczakiem i zielonymi warzywami to świetny pomysł zarówno na obiad, kolację, jak i na przystawkę. Następnie obsmażamy go na łyżce oleju na złoty kolor. Na samym końcu, na górze układamy szparaga. W międzyczasie kroimy cukinie w półplasterki i odrywamy zdrewniałe końce szparagów. Następnie sakiewki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do gorącego piekarnika. Później dusimy na średnim ogniu, aż płyn zmniejszy swoją objętość i zgęstnieje.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://patigotuje.pl/posilki/miesa/drob/sakiewki-z-kurczakiem-i-zielonymi-warzywami