Do gotowania brokuła garnek napełniam wodą, tak by cały zielony kwiat wystawał ponad wodę - do śmietany dodać zmiażdżone/starte na tarce ząbki czosnku i szczyptę curry - odcedzone brokuły ułożyć blisko siebie na blaszcze i polać śmietaną (najlepiej same kwiaty omijając łodygi) i posypać wszystko startym żółtym serem. Składniki: 1 świeży brokuł 3 ząbki czosnku 5 łyżek gęstej śmietany 5 dkg żółtego sera curry - opcjonalnie Przygotowanie: - z brokuła odciąć kwiaty z kawałkami łodyg. Tak przygotowane brokuły zapiekać w nagrzanym do 160*C piekarniku 5 minut, do rozpuszczenia sera - podawać na ciepło.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2020/01/broku-zapiekany-z-sosem-czosnkowym.html