Składniki: 500 g skrzydełek z kurczaka 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sos buffalo 2 łyżki masła 2 łyżki miodu 1/3 szklanki sosu pomidorowego lub 6 łyżek keczupu Przygotowanie: W przypadku skrzydełek ważna jest też inna jego fukcja polegająca na tym, że proszek wyciąga wodę z mięsa dzięki czemu po upieczeniu jest ono jeszcze bardziej chrupiące. Krok 4 Wyjmij skrzydełka z piekarnika Przełóż do dużej misy, polej sosem buffalo i wymieszaj tak by sos dobrze pokrył mięso. Pieczone skrzydełka trzeba polać sosem i wstawić jeszcze na chwilę do piekarnika, żeby ładnie się podpiekły. Skrzydełka możesz polać sosem również na tacce do pieczenia, aczkolwiek łatwiej jest to zrobić w misie. Rozgrzej w rondlu masło – 2 łyżki, kiedy się zapieni, dodaj dwie łyżki miodu, dobrze rozmieszaj, a następnie wlej sos pomidorowy. Wypróbujcie inny nasz przepis na pieczone skrzydełka z domowym sosem BBQ Są dwa sposby podawania skrzydełek: sosem buffalo polewa się upieczone mięso i podaje. Zapiekaj jeszcze przez kilka minut, aż skrzydełka zaczną się delikatnie przypalać. Pieczone skrzydełka z sosem buffalo Łatwe Liczba porcji: 2 duże Pieczone skrzydełka buffalo to amerykański sposób przygotowywania kurczaka. Zawiesity, słodki sos klei się do rąk, co niektórym, głównie dzieciom, bardzo się podoba. Wyłóż skrzydełka na tackę do pieczenia wyłożoną papierem. Odkrój końcówki (zachowaj do rosołu), a następnie przekrój skrzydełka na połowy. Wyjmij z piekarnika i podawaj z pieczonymi frytkami, pieczonymi ziemniakami i świeżą sałatą. Gotuj na wolnym ogniu przez czas pieczenia skrzydełek.