Baaaaaaardzo je lubię! Brownie orzechowe (składniki na 10 kawałków) - 2 jajka - 150 g czekolady z orzechami - 100 g cukru - 70 g mąki pszennej - 10 g mielonych orzechów - 120 g masła - 10 sztuk orzdchów pekan Całe jajka wraz z cukrem ubijać ok. 6-7 min. na puszystą masę. Pieczenie Temperatura: 180°C Czas (dobierz do swoich preferencji): 20-25 min. - ciasto będzie gliniaste i intensywnie czekoladowe 25-30 min. Do ubitej masy jajecznej wlewać wąską strużką czekoladę z masłem. - ciasto będzie wyższe, nieco bardziej wypieczone, ale wciąż wilgotne Na końcu dodać przesianą mąkę, mielone orzechy proszek i sól. Wlać ciasto, na wierzchu ułożyć orzechy pekan.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.my-caprice.pl/2019/06/brownie-z-orzechami.html