SKŁADNIKI 1 szklanka płatków owsianych 2 szklanki dowolnego mleka (polecam kokosowe na pół z wodą) 2 łodygi rabarbaru 3 łyżki cukru (albo miodu, syropu klonowego lub z agawy) 1 łyżka masła (można również użyć oleju kokosowego) szczypta cynamonu PRZYGOTOWANIE Do garnka wsyp płatki owsiane i wlej mleko (jeśli skusisz się na kokosowe to połącz je pół na pół z wodą). Dzięki temu owsianka jest super kremowa i delikatna, a później podaję z łodygami rabarbaru usmażonymi na złotym maśle z niewielką ilością cukru lub miodu oraz cynamonu dla podkręcenia smaku. W sezonie na rabarbar bardzo często gotuję płatki owsiane, amarantus lub kaszę jaglaną na mleku kokosowym. Zazwyczaj też przygotowuję podwójną porcję rabarbaru, żeby móc go podjadać bez wyrzutów sumienia w trakcie karmelizowania, albo, żeby zamknąć część w słoiczku na później. W innym wypadku polecam zrobić ją na deser — również nie pożałujecie! Jeśli nie wyobrażacie sobie zacząć dnia bez owsianki i kochacie rabarbar, to ten przepis jest absolutnie dla Was.