Babeczki na maślance z czarną maliną i migdałową kruszonką

Łukasz
Ciasta
06.07.2018 8:45
Babeczki na maślance z czarną maliną i migdałową kruszonką

SKŁADNIKI Babeczki na maślance: 250 g mąki pszennej 150 g cukru, najlepiej brązowego 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia ¼ łyżeczki soli 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią (lub 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego) 3 jajka 100 g roztopionego masła 250 ml maślanki 250 g czarnych malin (lub innych sezonowych owoców) Kruszonka migdałowa: 100 g mielonych migdałów lub mąki migdałowej* 50 g cukru, najlepiej trzcinowego 50 g zimnego masła PRZYGOTOWANIE Babeczki na maślance Wszystkie składniki suche wymieszaj ze sobą. Aby były jeszcze pyszniejsze, postanowiłem zamiast tradycyjnej kruszonki z mąki pszennej, przygotować ją z mielonych migdałów — jest przepyszna! Babeczki na maślance z czarną maliną i migdałową kruszonką Wydrukuj przepis Wartości odżywcze 200 kalorie 20 tłuszcz Ocena 5.0 /5 ( 2 zagłosowano ) Jeżeli nie posiadasz mielonych migdałów, z powodzeniem możesz użyć mąki pszennej i dodać łyżeczkę ekstraktu migdałowego lub waniliowego. Ja swoje upiekłem z czarną maliną z własnego ogródka, którą gorąco polecam, bo jest zdrowsza i smaczniejsza od czerwonej. Te banalne i szybkie w przygotowaniu babeczki na maślance są wprost stworzone do pieczenia z sezonowymi owocami! Ten przepis na babeczki polecam o każdej porze roku, nawet tym, co mają dwie lewe ręce do pieczenia!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.food2.pl/2018/07/Babeczki-z-Czarna-Malina.html