Sałatka z łososiem i jajkiem 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu 1 ząbek czosnku 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki tartego parmezanu 1 łyżeczka miodu sól pieprz Sałatę, rukolę, rzodkiewkę dobrze umyć, osuszyć. Smacznego! mały pęczek rzodkiewki z liśćmi (jeśli rzodkiewka nie jest ekologiczna, lepiej nie wykorzystywać liści)1 mała sałata rzymska (albo pół sałaty masłowej)garść rukoli1 awokado4 jajka100g wędzonego łososia50g parmezanumieszanka ziaren do posypania: pestki słonecznika, dyni, siemię lniane, sezamsos Jajka ugotować na pół miękko (włożyć do zimnej wody, gotować ok 2,5min od momentu zagotowania wody), obrać, przekroić na pół. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, pokroić w kostkę. Ser pokroić w wióry np. za pomocą obieraczki do warzyw. Wszystkie składniki włożyć do miski, z wierzchu położyć połówki jajek i ser.