Składniki: – 2 jajka – 3 rzodkiewki – 1/2 łyżeczki masła klarowanego lub innego tłuszczu – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie sól, pieprz, kurkuma, papryka słodka wędzona) – 20g twardej mozarelli – dodatki wg smaku (u mnie pomidor malinowy i awokado) rzodkiewki wyszorować, osuszyć i pokroić w cienkie plasterki. Zarumienione rzodkiewki odwrócić na drugą stronę, wlać jajka na rzodkiewki, wyrównać i smażyć pod pokrywką z dziurką. Następnie zsunąć gotowy omlet na talerz, na jedną połowę omleta wyłożyć wybrane dodatki, przykryć drugą połową i podawać z ulubionymi dodatkami. Kiedy wierzch się zetnie posypać mozarellą startą na tarce na drobnych oczkach i smażyć przez kolejną minutę pod pokrywką. Na nieprzywierającej patelni rozgrzać masło klarowane, wyłożyć rzodkiewki i smażyć na średnim ogniu.