Farsz Gotowana kaczka z rosołu (miałam korpus kaczy z piersiami) 4 ogórki małosolne 1 cebula sól pieprz Mięso oddzielić od kości i zmielić maszynką do mięsa. Naleśniki 250 g mąki 250 g wody gazowanej 250 ml mleka 2 jajka 1 łyżka oleju sól Ciasto Wszystkie składniki dokładnie roztrzepać trzepaczką aż ciasto będzie gładkie i bez grudek. Naleśniki z kaczką to sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu i zarazem bardzo smaczne i syte danie. Podsmażyć na patelni z dwóch stron i podawać z sosem czosnkowym lub ketchupem. Odstawić na 15 minut, aby ciasto odpoczęło Na rozgrzaną patelnię posmarowaną delikatnie tłuszczem wlewać małe porcje ciasta, aby pokryć dno patelni.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2019/05/nalesniki-z-kaczka.html