Barbari polecam wszystkim robi się go szybko i wybornie smakuje... 450 mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 200 ml mleka 50 ml wody 25 g masła 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli 1 rozmącone jajko czarnuszka, kumin, sezam do posypania Drożdże zalewamy, roztopionym masłem, mlekiem i wodą. perski chleb barbari charakteryzuje się tym, ze piecze go się w postaci owalnych placków, podłużnie naciętych i obficie posypanych sezamem. Wyrośnięte ciasto chlebowe dzielimy na 5 kawałków; rozciągamy lekko palcami na kształt owalu o grubości 1 cm. Barbari pieczemy w piekarniku nagrzanym na 250ºC (termoobieg) przez około 10-12 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.mniam-mniam.com.pl/2013/08/barbari-perski-chleb_21.html