Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: 2 filety z kurczaka 2 opakowania boczku wędzonego w plasterkach 200 ml bulionu 100 ml śmietanki 30% 1 łyżka mąki świeży koperek słodka papryka sól pieprz 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki suszonego oregano olej do smażenia 1. Filety myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na mniejsze kawałki (paski, ja jednego fileta pokroiłam na 3 - 4 kawałki). 2. Wszystkie kawałki przekładamy do miseczki, dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju, troszkę słodkiej papryki, sól i pieprz. Kurczak, który zawinęłam w boczek, podsmażyłam, poddusiłam w bulionie i do tego sos śmietanowy z dodatkiem kurkumy i koperku. 5. Trochę gorącego bulionu nabieramy łyżką do kubka, dodajemy łyżkę mąki i troszkę śmietanki i mieszamy do rozpuszczenia się mąki. Na patelni rozgrzewamy olej i nasze roladki podsmażamy z każdej strony. Do roladek wlewamy bulion, patelnię przykrywamy pokrywką i dusimy na wolnym ogniu około 15-20 minut. Mieszamy, zawijamy folią spożywczą i wkładamy na 2 godziny do lodówki. 6. Dusimy jeszcze kilka minut, żeby sos się nam troszkę zagęścił.