Ciasto kubeczkowe z truskawkami Składniki na małą blaszkę 20×20 Ciasto kubeczkowe z truskawkami – składniki: kubek jogurtu naturalnego 180 g – 200 g (kubek myjemy i zostawiamy na miarkę) 3 kubki mąki pszennej 1 kubek oleju 1 kubek jajek (wchodzą 3 duże jajka) 2 kubki cukru 2 kubki truskawek 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia. I już! Całość wychodzi cudownie wilgotna z racji dodatku jogurtu, długo zachowuje świeżość, a z sezonowymi owocami umili każdy, nawet zwyczajny deszczowy dzień. Kubeczek po jogurcie zostawiamy jako miarkę, a następnie dodajemy kubeczek tego, kubeczek tamtego… Ciasto wylać na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia, wierzch udekorować truskawkami i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Ciasto kubeczkowe z truskawkami – wykonanie: Truskawki umyć, usunąć szypułki. Do miski wlać kubeczek jogurtu, kubeczek jajek, kubeczek oleju.