Zupa krem ze szparagów – z migdałową posypką

Judyta
Zupy
28.05.2019 9:02
Zupa krem ze szparagów – z migdałową posypką

Zupa krem ze szparagów Mój przepis na: Składniki: 2 pęczki zielonych szparagów 1/2 kg młodych ziemniaków 2-3 łyżki oleju 4 ząbki czosnku 2 pęczki koperku 200 g śmietany (12%) 150 g migdałów (łuskanych) 200 g sera feta 1 łyżka przyprawy typu vegeta 1 łyżeczka zmielonego czarnego pieprzu Do garnka z grubym dnem wlewamy olej, dodajemy obrane i pokrojone 3 ząbki czosnku, oraz szparagi i lekko podsmażamy dla wydobycia aromatu Dodajemy ziemniaki i zalewamy wodą tak, by lustro wody było ok 4 cm nad warzywami, przyprawiamy i gotujemy do miękkości (ok 20-30 minut) Podczas, gdy zupa się gotuje przygotowujemy posypkę: siekamy migdały i ząbek czosnku, a następnie prażymy je na suchej patelni na małym ogniu, kilka minut Odłamujemy zdrewniałe końcówki szparagów (same się łamią w odpowiednim miejscu), myjemy kroimy na kawałki Niewiele miałam okazji, by je wcześniej skosztować, więc kompletnie nie miałam pojęcia jak się za nie zabrać. Zupa krem ze szparagów z migdałową posypką, to moje pierwsze i zarazem autorskie, szparagowe danie w życiu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://myslipotarganej.pl/zupa-krem-ze-szparagow-z-migdalowa-posypka/