Składniki na 4 porcje: 400 g makaronu kokardki 1 pęczek szparagów 1/2 szklanki słonecznika około 10 suszonych pomidorów czarne oliwki świeże listki bazylii 1/2 szklanki śmietanki 30% sól pieprz oliwa do smażenia starty ser grana padano 1. Jeśli nie macie pomysłu na obiad, a lubicie szparagi to polecam makaron z nimi właśnie, do tego słonecznik, suszone pomidory i zielone oliwki. Na patelni rozgrzewamy oliwę, szparagi myjemy, odcinamy twarde końcówki i kroimy na mniejsze kawałki. Makaron przekładamy na talerze, posypujemy startym serem grana padano. 2. Pomidory kroimy w paski, oliwki w plasterki. Jak słonecznik się nam podpraży, wrzucamy pomidory,bazylię i oliwki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kruchebabeczki.blogspot.com/2020/06/makaron-ze-szparagami-suszonym.html