Składniki na 5 porcji: 1 opakowanie makaronu u mnie kokardki 1 pęczek szparag kilka czarnych oliwek 1/2 puszki kukurydzy świeża natka pietruszki 150 ml śmietanki 30% sól pieprz olej rzepakowy do smażenia 1. 3. Oliwki kroimy w plasterki, dorzucamy do szparag, kukurydzę odsączamy z zalewy, ja ją jeszcze dodatkowo przepłukuję pod bieżącą wodą i wrzucamy na patelnię. 2. Na patelni rozgrzewamy małą ilość oleju (2 łyżki wystarczy), wrzucamy pocięte na mniejsze kawałki podgotowane szparagi. 5. Danie przekładamy na talerze i przed podanie posypujemy serem :-) U mnie dzisiaj przepis na pyszny makaron ze szparagami, oliwkami i kukurydzą. Szparagi ja umyłam, odcięłam twarde końcówki i podgotowałam w osolonej wodzie około 5 minut.