😉 SKŁADNIKI - 1 pęczek botwiny - 3 jajka - 100 g koziego sera feta - 2 szalotki - łyżeczka świeżego rozmarynu - kilka ziarenek czerwonego pieprzu (opcjonalnie) - 1 łyżeczka klarowanego masła lub chlust oliwy z oliwek - sól, pieprz PRZYGOTOWANIE - Botwinę dokładnie oczyść i osusz. Botwinę siekam i przysmażam na patelni z szalotką, a następnie łączę z jajeczną masą przyprawioną dodatkowo świeżymi ziołami, które akurat mam pod ręką. Frittata z botwiną szczególnie dobrze smakuje z kozim serem feta, który świetnie komponuje się z buraczkami. Gdy jajka się zetną, przełóż na talerz, posyp dodatkową porcją fety oraz świeżo młotkowanym czerwonym pieprzem. Od kilku tygodni na tapecie jest u mnie frittata z botwiną. Można w zasadzie przygotować ją na dowolny posiłek: śniadanie, obiad, czy kolację. Taką frittatę możecie przygotować również w większej porcji i zapakować sobie do pudełek na lunch do pracy. Na blogu nie brakuje przepisów na przeróżne frittaty.