Cukier różany

Weronika
Przetwory
25.05.2019 18:31
Cukier różany

Być może trafiłam na dobrą odmianę zbledować płatki z odrobiną cukru na pastę pastę różaną wymieszać z resztą cukru i rozłożyć cienką warstwą na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Płatki róży najlepiej zebrać w słoneczny dzień, z krzaczków dzikiej róży rosnących z dala od ulic i cywilizacji. Okazuje się, że kwiaty róży nie tylko pięknie wyglądają, ale można je z pożytkiem wykorzystać w kuchni. Można przyspieszyć suszenie wstawiając blaszkę na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 100`C suchy cukier ponownie zmiksować, by stał się na powrót sypki. Cukier różany przygotowny z płatków róż nie tylko przepięknie pachnie, ale ma cudny kolor. Moje płatki są pamiatką po majowym pobycie nad polskim morzem, a rosły w ogromnym szpalerze przy zejściu na plażę. Moje nie tylko nie posiadały goryczki, a były wręcz słodkie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2015/06/cukier-rozany.html