Składniki: 2 porcje polędwicy z dorsza (ok. 300-400 g) 1/2 bakłażana 4 średniej wielkości ziemniaki 50 g fety 10 pomidorów koktajlowych 2 ząbki czosnku 1,5 łyżeczki suszonego oregano szczypta soli garść liści bazylii ok. 100 g mieszanki sałat (najlepiej z rukolą) 2 łyżki oleju Ziemniaki obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Dorsza i bakłażana dodać do ziemniaków (po ok. 20 minutach pieczenia). Całość podaję na mieszance sałat, posypane fetą i liśćmi bazylii. Piec ok. 20 minut w temperaturze 200°C. Pod koniec dodać pomidory koktajlowe pokrojone na połówki. Na sałatę wyjąć gotową rybę z warzywami.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.bullio.pl/dorsz-pieczony-z-baklazanem-i-ziemniakami/