Ciasto z rabarbarem i bezą

Beata
Ciasta
19.05.2019 11:27
Ciasto z rabarbarem i bezą

Składniki Ciasto 250 g mąki pszennej 3 żółtka wielkości M 125 g masła 4 łyżki cukru pudru (z czubkiem) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany kwaśnej Mąkę przesiać przez sito wraz z proszkiem do pieczenia. Dodatkowo 5 łyżek płatków migdałowych Składanie ciasta podpieczony spód ciasta rabarbar beza posypać płatkami migdałowymi Całość piec w 180 stopniach C aż beza będzie z wierzchu rumiana. ciasto z rabarbarem i bezą Po tym czasie rozwałkować ciasto na blaszkę o wielkości 23x38 cm Widelcem ponakłuwać ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż będzie lekko rumiane. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 1 godzinę. Beza 5 białek 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Białka ubić na sztywno, a pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier. Teraz, kiedy jest w pełni sezon na rabarbar proponuję upiec ten wspaniały placek i delektować się jego smakiem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2019/05/ciasto-z-rabarbarem-i-beza.html