Składniki: - 250 g cukinii (użyłam żółtej) - 10 kawałków suszonych pomidorów z zalewy - 10 pomidorów koktajlowych - 150 g mrożonego szpinaku - szczypta soli - szczypta pieprzu - 3 ząbki czosnku - 250 g makaronu (najlepiej penne lub rigatoni) + 1 łyżeczka soli - 80 g parmezanu - olej do smażenia Cukinię przekroić wzdłuż na pół, a następnie pokroić na cienkie plastry. Plastry cukinii podsmażyć na rozgrzanym na patelni oleju. Suszone pomidory pokroić na mniejsze kawałki. Pomidory koktajlowe pokroić na połówki. Doprawić solą i pieprzem i smażyć, co jakiś czas mieszając, przez ok. 10 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.bullio.pl/makaron-z-cukinia-szpinakiem-i-pomidorami/