Krem z groszku z wędzonym łososiem i kaparami

kardamonovy

Zupy

15.05.2019 9:41

Krem z groszku z wędzonym łososiem i kaparami

Podobne przepisy: Zupa krem z cukinii z bazylią i mascarpone Krem z brukselki z fetą Krem z brokułów z grzankami i parmezanem Krem z groszku z grzankami Składniki: 700 ml bulionu warzywnego 450 g mrożonego groszku 1 cebula 2 ząbki czosnku 50 g łososia wędzonego na zimno MOWI Pure mała garść kaparów 2 kromki chleba 1 gałązka koperku pół łyżeczki soku z cytryny sól pieprz 1 łyżeczka masła (przepis na 3 porcje) Cebulę i czosnek kroimy w mniejsze kawałki, obsmażamy na maśle na złoty kolor. Dziś proponuję Wam przepis na pyszny krem, który na pewno z groszkiem świeżym będzie jeszcze lepszy. Zupę blendujemy, dodajemy sok z cytryny, przelewamy z powrotem do garnka, podgrzewamy. Wszystko zalewamy bulionem i gotujemy dosłownie 5 minut, pod koniec doprawiamy solą i pieprzem (z solą uważajcie, kapary są słone).

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/krem-z-groszku-z-wedzonym-lososiem-i-kaparami/