1/2 ogórka sałatkowego bio rzodkiewki 3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka miodu 1 łyżka octu jabłkowego sól, pieprz koperek, szczypiorek Przygotowanie: odrzucić z kapusty wierzchnie, uszkodzone liście, przciąć na pół, następnie poszatkować. Jogurt grecki wymieszać z musztardą, miodem i octem pokrojone warzywa wymieszać z przygotowanymsosem bezpośrednio przed podaniem SMACZNEGO ! 1/2 Spitzkohl1/2 ogórka sałatkowego biorzodkiewki3 łyżki jogurtu greckiego1 łyżeczka musztardy1 łyżka miodu1 łyżka octu jabłkowegosól, pieprzkoperek, szczypiorekPrzygotowanie: Surówka z samych nowilijek: pierwsza młoda, bardzo delikatna kapusta Spitzkohl, ogórki i rzodkiewki. Tym razem surówkę przygotowałam na wzór tradycyjnego colesława z sosem majonezowym.