Składniki: – 700g piersi z kurczaka – 2 duże czerwone cebule – 1 puszka kukurydzy – 1 główka kapusty pekińskiej – 6-8 większych ogórków konserwowych – 100g żółtego sera – 6-7 łyżek ketchupu – 3-4 łyżki majonezu – 1 łyżka oleju – przyprawa do gyros’a Piersi z kurczaka kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na łyżce oleju z przyprawą do gyros’a. Piersi z kurczaka kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na łyżce oleju z przyprawą do gyros’a. Osobiście mogę jeszcze polecić Wam dodanie np. czerwonej fasoli, sera Feta, czy pokrojonej w kostkę papryki, a to w której warstwie się znajdą to już Wasza inwencja twórcza. Na kurczaka układamy odsączoną kukurydzę, a na niej rozsmarowujemy majonez z resztą ketchupu. Chwilę studzimy i połowę umieszczamy w misce, w której będziemy podawać sałatkę. Chwilę studzimy i połowę umieszczamy w misce, w której będziemy podawać sałatkę. Cebule kroimy w kostkę i układamy na ogórkach. Cebule kroimy w kostkę i układamy na ogórkach. Każdy z Was na pewno ją jadł, a wielu z Was na pewno ją przyrządzało. Ogórki kroimy w kostkę i układamy na kapuście. Ogórki kroimy w kostkę i układamy na kapuście. Jest niezwykle prosta w przygotowaniu (co jest trudnego w układaniu składników warstwowo :)? ) i zawsze wygląda estetycznie. Świetnie sprawdza się na imprezach – zawsze znika w mig! Na ketchup układamy połowę poszatkowanej kapusty.