Przepis
SKŁADNIKI:
ziemniaki młode małe 750 g
jajka 6 szt
bekon w plastrach 300 g
ogórek kiszony 6 szt
szczypiorek 1/2 pęczka
jogurt naturalny 250 ml
pieprz 1/2 łyżeczki
PRZYGOTOWANIE:
Ziemniaki umyć i lekko oczyścić. Ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Następnie odcedzić, ostudzić, przekroić na pół a większe na trzy części. Ogórki kiszone pokroić w plastry. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w ósemki. Bekon w plastrach pokroić drobno, podsmażyć na suchej patelni. Składniki wymieszać ze sobą. Dodać jogurt naturalny i pieprz. Ja nie dodaję soli bo bekon jest słony sam w sobie. Wszystko dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki min na godzinę. Przed podaniem udekorować świeżym posiekanym szczypiorkiem. Smacznego :)