Bułki do kebaba

Ewa
Przekąski
08.05.2019 6:52
Bułki do kebaba

600 g mąki pszennej 250 ml ciepłej wody 50 g drożdży 1 łyżeczka cukru 150 g jogurtu naturalnego 1 łyżeczka soli 2 łyżki oleju 1 jajko do posmarowania sezam Z pewnością bez nich, nie doszłoby do skutku wykonanie kebaba w domu;) TUTAJ przepis na mięso do kebaba. Odstawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia na około 1 godzinę. Blaszkę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Muszę podziękować Szefowej w swojej kuchni, bo to u niej znalazłam przepis na bułki. Przed pieczeniem wierzch ciasta nacinamy ostrym nożem (w kratkę) oraz smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy sezamem. Rozprowadzamy na nim wyrośnięte ciasto, formując koło (jak na pizzę). Środek smarujemy ulubionym sosem, rozkładamy warzywa (np sałata, ogórek, pomidor, czerwona cebula), dodajemy mięso (z TEGO przepisu). Dodajemy jogurt w temp. pokojowej, sól, olej oraz wyrośnięty zaczyn.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2019/05/08/bulki-do-kebaba/