Szarlotka II

Ciasta
06.05.2019 20:27
Szarlotka II

Chłopaki zakochali się w szarlotce na serku homogenizowanym z połówkami jabłek, a dla mnie na pozycję jabłecznikowego lidera wysuwa się dzisiejsza propozycja. Obrane jabłka kroję w kostkę i duszę z drugą połową cukru i cynamonem (mają zrobić się lekko szkliste, ale nie rozpaść się). Szarlotka II - 200 g masła - 350 g mąki pszennej - 3/4 szkl cukru - 3 żółtka - 2 łyżeczki cynamonu - 1,5 kg jabłek - szczypta soli Zagniatam ciasto, zawijam w folię spożywcza i chłodzę w lodówce minimum przez godzinę. Na podpieczony spód wykładam jabłka, a na nie ścieram pozostałą część ciasta.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://straszniesmaczne.blogspot.com/2019/04/szarlotka-ii.html